Op een mooie koude zaterdagochtend verwarmden we ons op een prachtige locatie: de Mushoeve in Zoersel. Het plaatje was compleet want er lag nog sneeuw, het was mutsen-wanten-sjaalweer. Maar dankzij de hartelijke ontvangst voelde deze mooie plek onmiddellijk aan als een warme thuis. We konden ons gauw verwarmen met een ontvangstkoffie en lekkere koffiekoekjes. De eigenaars van dit onontgonnen pareltje – je kan er bedrijfsevents organiseren maar het ook afhuren als vakantiewoning – hebben er zelf 25 jaar gewoond. Nadat de twee dochters het nest uitvlogen, werd het huis te groot. Het koppel besloot om de hoeve te verhuren aan een restaurateur van meubelen. Maar na een tijdje en vele brainstorms later borrelde het idee om de woning een heel andere bestemming te geven: enter de renovatie en de geboorte van een commercieel project. Na twee jaar werken was eind 2019 het grote project af. Maar dan kwam corona… Gelukkig hebben ze een mooi inhaalmanoeuvre uitgehaald en wordt de Mushoeve gebruikt waarvoor het dient: om te ontmoeten, vergaderen, genieten.
Over de hoeve niets dan lof – de stijl is samen te vatten als ‘strak landelijk’ – maar ook de tuin mag gezien worden. Het is een ‘oude boerentuin’ waar niets aan werd veranderd, charme troef. En vanwaar de naam ‘Mushoeve’ horen we je denken? Wel, hier hangt een leuke anekdote aan vast. Het team – het is een familiezaak: moeder Ria en dochter Tine – is gaan kijken naar de geschiedenis van het huis. Een zeker ‘Wilhelmus’ spotten ze in de oude teksten. Dochter Tine had vroeger het koosnaampje ‘ons muske’. De ‘Mushoeve’ was geboren.
Tine nam ons door middel van een PowerPointpresentatie mee op sleeptouw doorheen het verhaal achter De Mushoeve en de vele mogelijkheden die deze bijzondere locatie biedt. Een uitgebreide rondleiding mocht ook niet ontbreken. Nadien was Isabel van Ecopicknick aan de beurt: zij verzorgt op vraag ontbijt, lunch, brunch, diner, BBQ,… en werkt heel vaak samen met de Mushoeve. Een mooie win-win. Isabel werkt met lokale producten en zonder plastic. Biologisch en vers zijn de troeven van Ecopicknick.
De locatie leent zich ook voor teambuildingmogelijkheden en je kan eveneens fietsen huren, wandelroutes volgen, wandelmeetings doen. Wat betreft die teambuildingopportuniteit namen we graag de proef op de som. Cedalion, een bedrijf dat zich sinds 2011 specialiseert in teambuildings voor bedrijven en verenigingen, organiseerde voor ons een leuke interactieve wandeling. We ontdekten de Kempense weiden en bossen en namen het in twee teams tegen elkaar op door middel van kleine opdrachten. Het was plezant, we leerden elkaar beter kennen en de sfeer zat goed!
Die zaterdag 21 januari was een mooie dag: een fijne mix van ontdekken, teambuilding en culinaire verwennerij. Wij hebben er alvast een topadresje bij!