Activiteit april 2024

Kibibi / Duurzame Mode? Het verhaal achter de unieke juwelen zoals het moet: fair en upcycled en boekvoorstelling Isabel De Wit

Op een zonnige maandagavond 22 april 2024 vond in het gezellige Hotel Ter Elst in Edegem de presentatie van Kibibi en de uitleg over duurzame mode plaats. We kregen het verhaal achter de supermooie unieke juwelen op een heel enthousiaste manier verteld door An. Kibibi ontstond toen An een tiental jaar geleden met haar vriend naar Kenia en Malawi reisde. Hier kwam ze in contact met de plaatselijke bevolking die Afrikaanse juwelen ontwierpen.

Kibibi, bekend om haar inzet voor duurzame en ethische mode, presenteerde een indrukwekkende collectie Afrikaanse juwelen die de nadruk legt op milieuvriendelijke materialen en eerlijke productieprocessen. De collecties van Kibibi wisselen voortdurend en bestaan dus steeds uit verschillende materialen zoals katoen, glas , gedroogde bananenbladen, koperdraad, metaal, hout,… Het merendeel van de juwelen is gemaakt van gerecyclede of natuurlijke materialen.

De fietskar, beneden in de inkomhal, een symbool van mobiliteit en duurzaamheid, diende als het podium voor de presentatie. De juwelen die niet alleen stijlvol en modern waren, maar ook een verhaal vertelden over verantwoord consumeren en de impact van de mode-industrie op het milieu, kenden heel veel succes onder onze leden.

De oprichtster van Kibibi, An, sprak gepassioneerd over de missie van het merk en benadrukte het belang van bewuste keuzes. Zo wil An de ecologische impact van de juwelen zo laag mogelijk houden. Ons publiek, dat veel milieubewuste dames telt, reageerde enthousiast en stelde tal van vragen over de herkomst van de materialen en de productieprocessen. An legde ons uit dat de Kibibi juwelen verpakt zijn in kraftpapier en de juwelenkaartjes gemaakt zijn van gerecycled papier. De plastic enveloppes die Kibibi gebruikt, redde An van het containerpark, waardoor deze niet op de afvalberg belandden. Op die manier probeert An de voetafdruk van haar juwelen zo veel mogelijk te beperken.

We raden jullie aan om haar collectie zeker te gaan ontdekken. An is met haar fietsend marktkraam op vele markten te vinden.

Boekvoorstelling door Isabel De Wit

Na de juwelenpresentatie vond de boekvoorstelling van Isabel De Wit plaats. Isabel, een zéér gewaardeerd collega uit de Raad van Bestuur van ManAs, presenteerde haar eerste boek ‘Management assistant? Superheld van het bedrijf!’. Daarin wordt toegelicht wat een  management assistant eigenlijk allemaal wel doet. Want naast het ondersteunen van het management dient de management assistent nog vele andere balletjes in de lucht te houden. Hierover kun je alles lezen in het boek. Een echte aanrader!

Isabel gaf een inspirerende lezing over de totstandkoming van haar boek en de cruciale rol van de management assistant op het bedrijf. Haar inzichten uit de praktijk en praktische tips voor het ondersteunen en het vervullen van deze functie in de firma werden zeer gewaardeerd door alle dames in het publiek.

Het boek biedt een waardevolle bron van informatie voor zowel managers als management assistants en is zeker het lezen waard!

De combinatie van de presentatie van de juwelen van Kibibi en de boekvoorstelling van Isabel De Wit maakten van deze avond wederom een inspirerend netwerkmoment dat mode en literatuur op een betekenisvolle manier samenbracht.

Beide presentaties benadrukten het belang van duurzaamheid en ethische praktijken in zowel de industrie als het bedrijfsleven in het algemeen.

Onze leden verlieten de bijeenkomst met nieuwe inzichten en een hernieuwde motivatie om duurzame keuzes te maken in hun dagelijks leven en werk. Iedereen kreeg de mogelijkheid tot het aankopen van unieke stuks uit de juwelencollectie van An en elk ManAs-lid kreeg – als ledengeschenk – een gesigneerd exemplaar van het boek van Isabel!

Dit evenement werd mee mogelijk gemaakt door Hotel Ter Elst die een mooi plaatsje voor An en Isabel voorzien hadden in de inkomhal. De hapjes en drankjes werden heerlijk gesmaakt. Het is telkens leuk samenkomen in dit mooie hotel. Deze unieke combinatie van duurzame juwelen en boeiende literatuur zorgde voor een inspirerende avond!